Orlovi miljenici sreće u žrijebu, a u Hrvatsku stiže Aco sa Brazilom, Rusi i Nijemci
(Foto: EPA)

Održan žrijeb kvalifikacija za Olimpijske igre

Orlovi miljenici sreće u žrijebu, a u Hrvatsku stiže Aco sa Brazilom, Rusi i Nijemci

M. Šljivak

Žrijeb grupa na kvalifikacionim turnirima održan je danas, a donio je zaista odlične vijesti za selekciju Srbije.

Orlovi, koji su razočarali na Svjetskom prvenstvu i koji su domaćini turnira, dobili su zaista odlične rivale u kvalifikacijama.

Tako će u grupi igrati protiv Dominkanske Republike i Novog Zelanda, dok su u drugoj grupi Italija, Portoriko i Senegal.

Hrvatska će također biti domaćin turnira, ali ova selekcija će imati mnogo teži posao. U grupi su sa Brazilom, kojeg predvodi Aleksandar Petrović i Tunisom, dok su u grupi A Rusija, Njemačka i Meksiko.

Slovenija i Litvanija će biti favoriti grupe u Kaunasu, ali svakako da će najzanimljivija biti grupa u kanadskoj Vitoriji, gdje će pored domaće selekcije igrati Grčka, Kina, Češka, Turska i Urugvaj.

Beograd:

Grupa A: Srbija, Dominikanska Republika, Novi Zeland.
Grupa B: Italija, Portoriko, Senegal.

Kaunas:

Grupa A: Litvanija, Venecuela, Korea.
Grupa B: Poljska, Slovenija, Angola.

Split:

Grupa A: Rusija, Njemačka, Meksiko.
Grupa B: Hrvatska, Brazil, Tunis

Vitoria (Kanada)

Grupa A: Grčka, Kanada, Kina.
Grupa B: Češka, Turska, Urugvaj.

Olimpijski turnir u košarci igra se od 25. jula do 9. augusta, a plasman u Tokio već su osigurali Japan, Nigerija, Argentina, SAD, Iran, Francuska, Španija i Australija.

Najbolje ekipe sa turnira pridružit će se ovim selekcijama u Japanu naredne godine, a kvalifikacije se igraju od 23. do 28. juna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije