Meč za anale: Trešnjevka bez poena završila četvrtinu, Budućnost do pobjede na pogon Nikoline Babić

Gošće meč završile sa svega 16 poena

Meč za anale: Trešnjevka bez poena završila četvrtinu, Budućnost do pobjede na pogon Nikoline Babić

E. Čaušević

Na meču šestog kola WABA lige između Budućnosti i Trešnjevke ispisana je historija jer su gošće odigrale četvrtinu u kojoj nisu ubacile niti jedan poen, a na kraju su poražene s nevjerovatnih 95:16.

Košarkašice Budućnosti su u meču za historiju deklasirale Trešnjevku sa 95:16, a meč će sigurno ostati upamćen po tome što su gošće drugu četvrtinu završile bez poena, a posljednju sa samo jednim ubačenim poenom.

Prvu dionicu Budućnost je dobila sa 23:10 i gošće su koliko-toliko bile u meču. Ipak, druga dionica je bila šok za sve jer je Budućnost imala prednost 28:0, odnosno na poluvrijeme se otišlo kod rezultata 51:10. U trećoj četvrtini Trešnjevka je ubacila svega pet poena, a Budućnost čak 35. Konačan udarac gošćama zadale su u zadnjih deset minuta kada je bilo 9:1.

Fantastičan meč u dresu Budućnosti odigrale je bh. reprezentativka Nikolina Babić koja je upisala 17 poena, sedam ukradenih lopti, pet asistencija i jedan skok. Druga bh. igračica Nikolina Džebo meč je završila sa 12 poena i četiri skoka.

Tužno i nevjerovatno zvuči da su u gostujućem timu najefikasnije bile Josipa Pavić i Marta Savić sa po četiri poena. Zaista utakmica koja će ostati dugo upamćena.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

WABA, 6. kolo:

Budućnost - Trešnjevka 95:16 (23:10, 28:0, 35:5, 9:1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi