Meeks sa 42 poena zasjenio Durantov triple-double učinak

Lakersi bolji od Oklahome

Meeks sa 42 poena zasjenio Durantov triple-double učinak

Edmir Škorić

Jodie Meeks je odigrao utakmicu karijere i Los Angles Lakersima donio trijumf protiv Oklahoma Thunder Cityja...

Okahoma je sa Kevinom Durantom i Rusellom Westbrookom stigla u Los Angeles, ali nisu očekivali da će ih zasjeniti - Meeks. 

Meeks je ubacio 42 poena u 114:110 pobjedi Lakersa nad favoritima. Bio je to okršaj najslabije i najbolje ekipe na Zapadu.

U prvoj četvrtini Oklahoma je vodila 35:26, ali su Lakersi  dobrom odbranom u drugoj i trećoj četvrtini uspjeli da okrenu utakmicu, a Meeks je bio izuzetno efikasan u napadu. 

Gađao je 11-18 iz igre, 6-11 za tri poena, a sa linije slobodnih bacanja je gađao 14 od 14. Pau Gasol je dodao 20 poena uz 11 skokova, a Durantu nije pomogao ni triple-double (27p, 10s, 12a).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti