Mega nakon produžetka srušila Olimpiju za četvrtu pobjedu
Iako su gosti iz Ljubljane vodili i 13 razlike, Mega je uspjela da se vrati i da u produžetku ostvari i četvrtu uzastopnu pobjedu i jedina je ekipa koja zasad ima stoprocentan učinak u regionalnom prvenstvu (Foto: ABA liga)

Atić uspješniji od Lazića

Mega nakon produžetka srušila Olimpiju za četvrtu pobjedu

E. Škorić

U prvom susretu 4. kola ABA lige Mega Bemax je bila bolja od Petrol Olimpije sa 81:77.

Mega je kao favorit ušla u ovaj meč, no na kraju je tek nakon produžetka došla do pobjede (74:74 u regularnom dijelu).

Gosti su bolje otvorili meč i imali 9:3 na startu, a nakon prve dionice bilo je 20:18 za ekipu Mege.

Prednost domaćina trajala je nekoliko minuta druge četvrtine, a onda se Olimpija na krilima Lapornika odmiče na plus devet (48:39), što je bio rezultat prvog dijela.

Tokom treće dionice Slovenci su održavali dvocifrenu prednost, bilo je i plus 13, da bi ipak u zadnjoj dionici Mega uspjela prvo da izjednači, pa potom i da povede.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Igrao se produžetak, a tu je uspješnija bila domaća ekipa koja je stigla do četvrte uzastopne pobjede dok je Olimpija na omjeru 2-2.

Lapornik je kod gostiju ubacio 19 poena, Mesiček 15, a Sanon 14. Bh. reprezentativac Aleksandar Lazi malo je igrao i nije se upisao u strijelce. Mišković je sa 18 vodio Megu, 17 je dodao Bitadze, po 11 Fundić i Mokoka. Naš Edin Atić je ubacio tri poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi