Mega razbila FMP, dobar nastup Atića

Drugi trijumf u sezoni

Mega razbila FMP, dobar nastup Atića

M. Šljivak

Košarkaši Mega Bemaxa uvjerljivo su savladali FMP u 2. kolu ABA lige, a konačni rezultat glasio je 89:61.

Mega je od samog početka imala prednost. Ipak, FMP je konstantno bio blizu i nije dozvolio domaćem timu da prerano stekne veliku prednost.

Ekipa Dejana Milojevića je kontrolisala rezultat i na odmor je otišla sa pet poena razlike (40:35), ali je u nastavku ipak uspjela da zabilježi lagan trijumf.

Prednost je u nastavku meča rasla iz napada u napd. FMP nije imao pravi odgovor na igru Mege i na kraju je domaći tim slavio pobjedu, drugu u sezoni.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Mokoka sa 16 koševa, Bitadze i Mišković su dodali po 14, dok je na drugoj strani Pot ubacio 15, a Apić 15 poena.

Edin Atić je kod Mege za 12 minuta na parketu ostavio dobar dojam i uz pet poena imao je tri skoka i tri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi