Melli: Odbio sam ponudu iz NBA da bi osvojio Euroligu

Melli: Odbio sam ponudu iz NBA da bi osvojio Euroligu

D. Rakanović

Reprezentativac Italije Nicollo Melli otkrio je da je ovog ljeta odbio ponude iz NBA lige, jer želi osvojiti titulu u Euroligi.

Doskorašnji krilni centar Brose Bamberga ovog ljeta prešao je u redove šampiona Eurolige Fenerbahčea. Sjajni košarkaš potpisao je sa ekipom iz Turske ugovor na tri godine. 

Melli je priznao da mu nije bilo lako reći ne odlasku u najjaču ligu svijeta, ali je istakao da prije odlaska u Sjedinjene Američke Države želi osvojiti Euroligu. 

"Odbio sam izuzetno dobru ponudu iz NBA lige. Nije bilo lako reći ne odlasku u NBA, jer je to oduvijek bio moj san, ali želim da prvo osvojim Euroligu sa Fenerbahčeom“, rekao je Melli. 

Kako pišu američki mediji, ponuda koju je Melli odbio bila je iz Atlanta Hawksa.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Melli je prošle sezone u dresu njemačkog prvaka prosječno postizao 11.5 poena, uz 7.5 skokova i 2.3 asistencije po utakmici. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi