Melo pogodio za pobjedu Portlanda protiv prvaka, Lakersi razbili Knickse

NBA liga

Melo pogodio za pobjedu Portlanda protiv prvaka, Lakersi razbili Knickse

Midhat Šljivak

Portland Trail Blazersi pobijedili su kao gosti aktuelne prvake Toronto Raptorse rezultatom 101:99.

U zaista odličnoj utakmici na kraju je presudio legendarni Carmelo Anthony, koji je odigrao najbolji meč sezone i pogodio je za pobjedu Trail Blazersa na tri sekunde do kraja meča.

Raptorsi su kontrolisali igru u prvoj dionici. Imali su plus devet nakon 12 minuta igre (24:15), razlika je išla i do plus 14 tokom druge dionice, da bi domaći tim na odmor otišao sa 10 poena prednosti, 56:46.

S obzirom na to da su Raptorsi kontrolisali igru i u nastavku, niko nije ni slutio da će Portland doći do preokreta. Ipak, odličnom završnicom meča Trail Blazersi dolaze do izjednačenja, a zatim i poenima Anthonyja i do pobjede.

Melo je odigrao sjajan meč. Ubacio je 28 poena i imao je sedam skokova, a odlični su bili Lillard sa 20 poena i devet skokova, te Hassan Whiteside sa 14 poena i 16 skokova. Kod Raptorsa Kyle Lowry je imao 24 poena i 10 skokova.

U duelu starih rivala LA Lakersa i New York Knicksa nije bilo dileme ko će pobijediti. Knicksi su bili potpuno nemoćni u Staplesu i poraženi su 117:87.

LeBron James je bio potpuno nezaustavljiv za tim iz Velike jabuke, a susret je završio sa 31 poenom, te sa po pet skokova i asistencija. Kod Knicksa RJ Barrett je ubacio 19.

Treba svakako istaći da Džanan Musa nije dobio šansu za igru u porazu Brooklyn Netsa protiv Oklahome nakon produžetka, 103:111.

NBA rezultati:

Cleveland - Detroit 113:115
Toronto - Portland 99:101
Brooklyn - Oklahoma 103:111pp
Memphis - Minnesota 119:112
Phoenix - Sacramento 103:114
LA Lakers - New York Knicks 117:87

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi