Memphis bolji od Oklahome

NBA liga

Memphis bolji od Oklahome

Nekadašnji Seattle SuperSonicsi, danas Oklahoma Thunder, pretprili su sinoć prvi poraz nakon šest uzastopnih pobjeda od Memphisa.

Grizzliesi su u svojim redovima imali čak šest košarkaša sa dvocifrenim učinkom, što je bilo sasvim dovoljno za pobjedu nad Oklasomom 94:88. Goste je predvodio O.J. Mayo sa 22 poena, dok je mlađi od braće Gasol, Marc dodao 13. U redovima domaće ekipe standardno najefikasniji je bio Kevin Durant sa 22 poena.

 

Dallas je u Teksasu pretrpio novi poraz, a ovog puta od Mavericksa je bolja bila mlađa ekipa iz Los Anglesa, Clippersi koji su slavili pobjedu rezultatom 94:75. Sjajan u dresu Klipova je bio Randy Foye, koji je bio i najefikasnije ime susreta sa 28 poena, dok je Blake Griffin dodao 15, uz 16 skokova. Kod poraženih, nije pomoglo 19 poena Plavog anđela Dirka Nowitzkog.

 

Chicago Bullsi su bez povrijeđenog Derricka Rosa veoma ranjivi. To je pokazao i drugi uzastopni poraz ove ekipe protiv Houstona (99:93). Goran Dragič sa 21 poenom bio je najefikasniji u redovima pobjednika, a Luol Deng sa 24 poena u redovima poraženih.

 

Rezultati

 

Oklahoma – Memphis 88:94

Dallas – LA Clippers 75:94

Chicago – Houston 93:99

Washington – Milwaukee 98:112

Portland – Utah 97:102

Sacramento – Minnesota 116:108

 

 

 

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.