Memphis savladao Knickse, Detroit iznenadio Houston
Foto: EPA

Sjajna partija Bobana Marjanovića u pobjedi Detroita

Memphis savladao Knickse, Detroit iznenadio Houston

Memphis Grizzliesi su došli do rutinske pobjede nas New Yorkom 101:88, dok su Pistonski predvođeni Bobanom Marjanovićem iznenadili Houston Rocketske savladavši ih, u gostima, sa 114:109.

U susretu Memphisa i New Yorka nije bilo puno neizvjesnosti, osim krajem treće četvrtine kada su Kniksi u jednom trenutku uspjeli povesti sa četiri razlike. Grizzliesi su uspjeli ostvariti veliku prednost u posljednjoj dionici i slaviti domaću pobjedu.

Mike Conley je u domaćem sastavu pružio odličnu partiju sa 31 poenom, tri skoka i šest asistencija. Pridružili su mu se Gasol sa 16, Selden sa 13 i Vince Carter sa 12 poena.

U oslabljenim Knicksima, koji su nastupali bez Porzingisa, Anthonyja i Rosea, solidne partije su pružili Courtney Lee sa 16 i Ndour sa 15 poena.

Saša Vujačić je za 21 minutu upisao sedam poena, pet skokova i tri asistencije.

U Houstonu je pak svoju veče imao srbijanski div Boban Marjanović, koji je napokon dobio veću minutažu. Iako je Houston vodio tokom većeg dijela utakmice, Pistonsi su pred sami kraj uspjeli doći do izjednačenja 107:107, a potom serijom od 5-0 stići do, ispostaviće se, nedostižne prednosti.

Kod Detroita je briljirao Marjanović koji je za 27 minuta na parketu upisao 27 poena, 12 skokova i dvije asistencije.

Ish Smith je dodao 20 poena, a Harris 17.

U redovima Rocketsa najefikasniji je bio Harden kojeg je jedan skok dijelio od novog tripl-doublea. On je postigao 33 poena uz devet skokova i 12 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi