Memphis slavio u Portlandu, Warriorsi ne mogu bez Curryja

NBA

Memphis slavio u Portlandu, Warriorsi ne mogu bez Curryja

E. Škorić

Protekle noći odigrano je nekoliko mečeva u NBA ligi.

Indiana Pacersi su pred svojim navijačima savladali Golden State Warriorsie sa 104:98.

Warriorsi nisu mogli bez Stephana Curryja u Indianapolisu, iako je sjajni Klay Thompson ubacio 39 poena, dok je Stuckey u redovima pobjedničke momčadi ubacio 30 poena.

U Orlandu je Magic sa 103:98 dobio Philadelphiju 76erse uz sjajno izdanje crnogorskog centra Nikole Vučevića, koji je ubacio 31 poen uz 14 skokova, a Oladipo je ubacio 17 poena.

Dallas Mavericksi su očekivano savladali Charlotte Hornetse sa 92:81. Monta Ellis je predvodio Mavse sa 23 poena. Duel Los Angeles Lakersa i Boston Celticsa završen je rezultatom 106:106, da bi domaćin u produžetku slavio sa 118:111.

Jeremy Lin je odigrao vrhunski meč i ubacio 25 poena, dok je Johnson dodao 22 poena. Na drugoj strani je Crowder ubacio 22 poena. Memphis Grizzliesi su u Portlandu slavili sa 98:92.

Marc Gasol je vodio Memphis sa 21 poenom, a pratio ga je Lee sa 19 poena. U timu Trail Blazersa je Lillard bio najbolji sa 18 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.