Messina napustio CSKA, novi trener Pašutin

Messina napustio CSKA, novi trener Pašutin

Adnan Beganović

Talijanski košarkaški mag, Ettore Messina, nakon četiri godine provedene na klupi ruskog CSKA odlučio je potražiti neke nove izazove.

Čovjek koji je tvorac moskovske dinastije, odlazi iz CSKA. Četiri uzastopna euroligaška finala, dvije titule prvaka Evrope, četiri naslova ruskog prvaka i dva naslova u ruskom kupu djelo su Messine na klupi moskovskog CSKA.

"Situacija u klubu zahtjeva promjene, ali sretan sam zbog svega što sam postigao u Moskvi, zbog svih nevjerovatnih uspjeha", rekao je Messina na oproštaju.

Veliki košarkaški stručnjak još nije odlučio šta dalje, iako je sigurno da na njegovom stolu stoje brojne ponude. Mnogi zaljubljenici košarke sigurno sada trljaju ruke i priželjkuju ono što je do prije nekoliko godina bilo nemoguće, Evropljanina na klupi NBA momčadi. Poznato je da je Messina povezivan sa Torontom, a da li će ovaj veliki stručnjak doista preuzeti neku NBA momčad pokazat će vrijeme koje je ispred nas.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Na klubi CSKA od naredne sezone sjedit će Jevgenij Pašutin, koji je osim uz Messinu svoje trenersko iskustvo skupljao uz Davida Blatta i Dušana Ivkovića.


 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.