Messina: Žena mi kaže Obradović je bolji

Večeras pada odluka o evropskom prvaku

Messina: Žena mi kaže Obradović je bolji

Večeras će se znati ko je novi (ili stari) klupski evropski prvak. U finalu Eurolige sastaće se dva najbolja evropska kluba posljednjih sezona CSKA i Panathinaikos.

Biće ovo ujedno i repriza finala  iz 2007. godine kada je u OAKA Areni u Atini uspješniji bio Panathinaikos, koji je te godine i postao evropski prvak. Moskovljani traže osvetu i odbranu naslova prvaka.

U saradnji sa Euroligom donosimo vam i video zapis sa jučerašnje press konferencije pred finalnu utakmicu:

Blaga prednost se daje moskovskom sastavu, prvenstveno zbog nešto boljih igara tokom sezone. Međutim, ekipa koja u svojim redovima ima jednog Nikolu Pekovića, Mike Batistea, Šarunasa Jasikevičiusa i povrh svega jednog od najboljih evropskih trenera svih vremena, Željka Obradovića, ne smije se potcijeniti ni na jedan trenutak.

-    Gledajući igru kroz cijelu sezonu, jasno je da će se u finalu naći dvije najbolje evropske ekipe u ovom trenutku. Iz ove perspektive ne bih mogao naslutiti ko će biti evropski prvak jer se radi o dva veoma izjednačena sastava i finale vrlo lako može odlučiti trenutna inspiracija jednog igrača, smatra trener Panathinaikosa Željko Obradović, koji iza sebe ima čak devet finala Eurolige, od kojih je izgubio samo jedno.

S druge strane, na klupi CSKA, sjedi još jedan veliki stručnjak. Italijan Ettore Messina svjestan je, međutim, da protiv sebe ima jednog od najboljih trenera koje je Evropa ikada imala.

-    Obradović mi je prijatelj i obradujem se kad ga vidim, ali ga ne volim vidjeti na suprotnoj strani parketa. Meni moja supruga zna reći: 'Dobar si ti trener, ali Obradović je bolji', kroz šalu je prokomentarisao trener aktuelnog prvaka Evrope.

Veliko finale Eurolige na programu je večeras, sa početkom u 20 sati, u berlinskoj dvorani O2, dok će u 17 sati u susretu za treće mjesto snage odmjeriti poraženi polufinalisti Olympiacos i Barcelona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.