Metla za Miami: Giannis i društvo opet ponizili Heat

Bucksi lagano prošli dalje

Metla za Miami: Giannis i društvo opet ponizili Heat

E. Škorić

Košarkaši Miami Heata su bez ijedne pobjede ispali na početku play-offa NBA lige.

Miami je u prvoj rundi play-offa bio potpuno nemoćan protiv Milwaukee Bucksa, koji su večeras trijumfovali sa 120:103 i tako s ukupnih 4:0 u seriji "pomeli" nemoćnog rivala.

Domaćin bolje otvara meč, stiže do dvocifrene prednosti u prvom periodu igre, ali je do prve dvominutne pauze Milwaukke spustio zaostatak na četiri poena (26:22).

Miami je imao maksimalnih 12 poena prednosti u drugoj dionici, ali je opet sastav Bucska uspio da smanji, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 64:57 u korist Heata.

Početkom treće četrtine Bucksi prelaze u vodstvo i Miami više nije uspio da se vrati do kraja.

Fantastično izdanje Giannisa Antetokounmpa koji je ubacio 20 poena uz 12 skokova i čak 15 asistencija. Najefikasniji kod Bucksa bio je veteran Brook Lopez sa 25 poena, a imao je i osam skokova. Forbes je ubacio 22 poena, a Middleton 20 uz 11 skokova.

U sastavu nemoćnog Miamija Adebayo je ubacio 20 poena uz 14 skokova, Nunn je dodao 18, Hero 14, Dragić 13 poena. Butler je imao triple-double učinak jer je uz 12 poena imao po 10 skokova i asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi