Nastavljena velika bitka za vrh Istočne konferencije: Bucksi ponovo pobijedili Netse
Foto - EPA

Treći vezani poraz tima iz Brooklyna

Nastavljena velika bitka za vrh Istočne konferencije: Bucksi ponovo pobijedili Netse

M. Šljivak

Milwaukee Bucksi su u samo nekoliko dana dva puta pobijedili Brooklyn Netse u derbiju Istočne konferencije NBA lige.

Nakon što je prije dva dana tim iz Milwaukeeja slavio rezultatom 117:114, protekle noći su ponovo slavili na svom terenu i to rezultatom 124:118.

Tokom kompletnog meča vidjeli smo rezultatsku klackalicu. Oba tima su imala svoje periode igre u kojima su bili bolji rival na parketu,a li su Bucksi završnicu meča odigrali bolje i na kraju su upisali pobjedu.

Nejefikasniji u pobjedničkom timu bio je Giannis Antetokounmpo. Grčka zvijer je ubacila 36 poena i imala je 12 skokova, a za ovaj poenterski učinak mu je trebalo čak 30 lopti (11/30).

Kod Bucksa su se istakli još Jrue Holiday i Khris Middleton sa po 13 poena, a kod Netsa Kyrie Irving je ubacio 38, a Kevin Durant 32 poena.

Bucksi, Netsi će do kraja sezone voditi bitku sa Philadelphia 76ersima za prvo mjesto na istoku, treba svakako istaći da su Netsi u najlošijoj formi od ova tri tima i vezali su tri uzastopna poraza.

Oglasi

Važnu pobjedu u borbi za doigravanje upisali su Dallas Mavericksi koji su na gostovanju savladali Miami Heat rezultatom 127:113.

Tim Hardaway JR bio je nezaustavljiv za Heat u ovom meču. Susret je završio sa 36 poena, Luka Dončić je ubacio 23 uz 12 skokova i osam asistencija. Kod Heata Dragić i Robinson su ubacili po 19 poena.

Phoenix Sunsi nastavljaju bitku za prvo mjesto Zapadne konferencije, a protekle noći je tim iz Arizone upisao dosta tešku pobjedu kod Cleveland Cavaliersa 134:119 i to zahvaljujući odličnoj igri u produžetku.

Devin Booker je sa 29 poena predvodio Sunse do trijumfa, a isti broj poena na drugoj strani ubacio je Colin Sexton. Najefikasniji na utakmici bio je Okoro sa 32 poena.

NBA REZULTATI:

Cleveland - Phoenix 118:134
Detroit - Charlotte 99:102
Milwaukee - Brooklyn 124::118
Miami - Dallas 113:127
New Orleans - Golden State 108:103
Oklahoma - Sacramento 99:103
LA Clippers - Toronto 105:100

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi