Bivši saigrač Jusufa Nurkića izbačen iz kluba nakon što je vrijeđao Židove

Dok je igrao igricu

Bivši saigrač Jusufa Nurkića izbačen iz kluba nakon što je vrijeđao Židove

S. Grebović

Rukovodstvo Miami Heata je dalo 'nogu' svom sada već bivšem centru Meyersu Leonardu zbog izraza koji je ovaj košarkaš uputio prema Židovima dok je igrao video igricu.

Za Leonarda Meyersa je ova sezona svakako gotova zbog povrede koljena koju je zadobio, a sve su prilike da će kraj iste dočekati kao slobodan košarkaš. 

Nedavno je Leonard, igrajući Call of Duty, protivnika nazvao "je*enom židovskom skotom", čime je bez dvojbe uvrijedio pripadnike ovog naroda.

Bivši centar Miamija ubrzo se izvinio svima pravdajući se da nije znao šta pomenuit izraz uopšte znači te je napisao da sada traži pomoć kako bi se educirao i pomogao u borbi protiv govora mržnje. 

Međutim, ovo jalovo izvinjenje ga nije spasilo kazne kluba koja je bila neminovna.

"Miami Heat žestoko osuđuje bilo kakav oblik govora mržnje. Riječi koje je Meyers Leonard upotrijebio su pogrešne, a mi nećemo tolerisati jezik mržnje nikome vezanom za našu franšizu", stoji u službenom saopštenju kluba uz obavještenje da je pomenuti igrač udaljen iz tima.

Inače, Meyers je u svojoj dosadašnjoj NBA karijeri nastupao za Portland, gdje je dijelo svlačionicu sa našim Jusufom Nurkićem, te za Miami i Oklahomu.

Top Komentari

Demagog
A da je muslimane spomenuo ne bi ga ni kaznili.
14 0
YouTalkinToMe
Teško ćeš ga više u nba zaigrati. Židovska liga, gdje je skoro sve ijednoga kluba vlasnik židov a i komesari lige su uvijek židovi i ti na židove.
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi