"Mi uništili NBA? Najveća glupost koju sam čuo"

Curry vidno iznerviran

"Mi uništili NBA? Najveća glupost koju sam čuo"

S. Grebović

Playmaker aktuelnog NBA prvaka ekipe Golden State Warriorsa Steph Curry, osvrnuo se na pojedine kritike kako medija tako i navijača koji smatraju suludim to što se njegova ekipa pojačava i pored toga što je ubjedljivo najjači tim u ligi.

Nakon što su Golden State Warriorsi potpisali jednog od najboljih centara lige DeMarcusa Cousinsa, mnogi su mišljenja kako je pred nama sezona koju ne bi trebalo ni igrati zbog toga što su Ratnici stvorili pravi All Star tim.

S tom konatacijom se ne slaže playmaker Ratnika Steph Curry.

"Svi kažu kako smo uništili NBA ligu, a ja obožavam kada to govore jer je to je najgluplja rečenica svih vremena. Mi uvijek pokušavamo da budemo što bolji, sretni smo time da osvojimo prsten i ostanemo tu gdje jesmo", mišljenja je jedan od najboljih šutera NBA lige.

"Jasno je da mi pokušavamo da stalno budemo bolji i da mi budemo ti koji diktiraju tempo i nivo kvaliteta u ligi. To smo radili kada smo 2016. godine doveli u svoje redove Kevina Duranta, te sada kada smo u tekućem prelaznom roku dodali u svoj tim i DeMarcusa Cousinsa, kao i mnoge druge igrače koji počinju utakmice sa klupe. Mi smo ti po kojima drugi timovi oblikuju svoje ekipe, svi žele da nas pobjede. To je sjajno i ja to mnogo volim!" dodao je 30-godišnji šuter aktuelnog prvaka.
Golden State Warriorsi su predvođeni Stephom Curryjem osvojili tri šampionska prstena NBA lige u posljednje četiri sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi