Ima li smisla da se igra nova sezona? DeMarcus Cousins u Warriorsima!

Dogovorio jednogodišnju saradnju

Ima li smisla da se igra nova sezona? DeMarcus Cousins u Warriorsima!

Ako su moćni Golden State Warriorsi do sada bili nedostižni za sve ostale NBA ekipe, šta će tek biti sljedeće sezone kada će njihov bogati roster biti snažniji za jednog od najboljih centara lige - DeMarcusa Cousinsa.

Kako piše Adrian Wojnarowski pozivajući se na izvore lige, Cousins je sa Warriorsima potpisao ugovor na jednu sezonu vrijedan 5.3 miliona dolara i kompletirat će All-Star petorku Golden Statea koju bi sada trebali činiti on, Curry, Durant, Thompson i Green.

DeMarcus Cousins se još uvijek oporavlja od povrede ahilove tetive, ali će do početka sezone imati dovoljno vremena da se dovede u pravu formu.

Dobrodošlicu Cousinsu je poželio i Curry.

DeMarcus Cousins je prošle sezone na 48 utakmica prosječno postizao 25.2 poena, 12.9 skokova i 5.4 asistencije po utakmici.

Cousinsov prelazak u Warriorse dočekan je sa negodovanjem velike većine košarkaških fanova, koji smatraju da je Golden State sada i definitivno van svake konkurencije i da nije dobro za NBA da ima jedan tako dominantan tim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi