Ni čudesni Zion Williamson nije mogao Pelicansima donijeti pobjedu protiv Heata
Foto - EPA

Trijumf tima iz Miamija

Ni čudesni Zion Williamson nije mogao Pelicansima donijeti pobjedu protiv Heata

M. Šljivak

Miami Heat stigao je do prve pobjede u novoj sezoni, a u svojoj American Airlines Areni su pobijedili New Orleans Pelicanse rezultatom 111:98.

Pelicansi su u uvodnim minutama imali prednost. Razlika je išla do plus osam, ali je ulaskom Gorana Dragića ofanzivna igra Heata postala mnogo bolja, a trojke je sipao čudesni Duncan Robinson.

Heat je prvu dionicu dobio 29:16, a tokom druge dionice su u potpunosti dominirali. Imali su maksimalnih plus 23 u jednom trenutku, ali su se Pelicansi uspjeli vratiti u meč i na odmor su otišli sa minus 13, 66:53.

Miami je zbog povrede zgloba ostao bez Jimmyja Butlera. Proradili su na drugoj strani Zion Williamson i Brandon Ingram, ali je Heat uspješno odbio sve napade Pelicansa.

Na kraju su lagano priveli meč kraju i stigli su do prve pobjede u sezoni, a oba ova tima su sada na omjeru 1-1.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Duncan Robinson sa 23 poena uz sedam pogođenih trojki, Goran Dragić 18, a Bam Adebayo je dodao 17 koševa.

Sa druge strane Zion Williamson je ubacio 32 poena i imao je 14 skokova, a Brandon Ingram je ubacio 28.

Top Komentari

user1602245913
Čuj, čudesni, a jedva se kreće po terenu. Tip više liči na slona nego na košarkaša.
2 0
kavaz1990
Ko je gledao tekmu,vidjet ce da se lik jedva krece jbt..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi