Apsolutno svi mogu otići, ali ovaj čovjek jedini sam odlučuje kad mu je dosta
Foto - EPA

Udonis Haslem je legenda Miamija

Apsolutno svi mogu otići, ali ovaj čovjek jedini sam odlučuje kad mu je dosta

M. Šljivak

Udonis Haslem postao je apsolutna ikona Miami Heata.

Ovaj 40-godišnji krilni centar ulazi u svoju 18. sezonu u dresu tima sa Floride, a u ovom klubu su zamjenjivi svi osim njega.

Iako ima 40 godina i ne igra previše, Haslem je neizostavan član ekipe. Nezamjenjiv je i bitan član kolektiva, što je potvrdio i prvi čovjek tima Pat Riley.

"Njegova uloga je bitna za naš tim. Osim toga što još uvijek može igrati UD drži ekipu na okupu, uči ih i mentor je svima. Mislim da mu se ta uloga sviđa", rekao je Riley.

Haslem je nedavno produžio saradnju sa Heatom. Dobit će za to 2.8 miliona dolara, a rukovodstvo Miamija nije imao nikakve dileme kada je novi ugovor za njega bio u pitanju.

Udonis je kompletnu karijeru proveo u ovom timu. Tri puta je bio prvak, najbolji je skakač u historiji franšize i nema dileme da će ga htjeti zadržati i nakon što završi karijeru.

Svi iz Miamija mogu otići, ali Haslem jedini sam odlučuje kada mu je dosta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi