Niko nije želio ogroman ugovor Chrisa Paula
(Foto: EPA)

Ostaje u Oklahomi

Niko nije želio ogroman ugovor Chrisa Paula

M. Šljivak

Chris Paul nedavno je trejdovan iz Houstona u Oklahomu kao dio paketa za Russella Westbrooka.

Rukovodstvo Thundera je odmah pokušala da proslijedi Paula dalje, ali na kraju od njegovog odlaska iz Oklahome, barem za sada, neće biti ništa.

Iako je interes za jednog od najboljih playmakera NBA lige pokazivao Miami Heat, nije se mogao naći pravi paket da bi se trejd napravio, a problem je bio ogroman ugovor kojeg ima 34-godišnji košarkaš.

Paul ima još tri godine u ugovoru u kojem će mu biti isplaćena 124 miliona dolara. To poprilično koči eventualne dogovore i on će u sezonu krenuti kao igrač Thundera.

Naravno, stvari se u NBA ligi veoma brzo mijenjaju, pa tako ne treba čuditi ako na kraju Paul i završi negdje drugo, ali izvjesno je da će barem na početku sezone igrati za Thunder.

U dugogodišnjoj NBA karijeri Chris Paul je igrao još za Hornetse i Clipperse, a na prosjeku je od 18,5 poena i 9.7 asistencija po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi