Miami izdržao u Washingtonu, furiozan finiš Indiane
Foto: EPA

Zanimljiva noć u NBA ligi

Miami izdržao u Washingtonu, furiozan finiš Indiane

Washington Wizardsi su u svojoj Capital One Areni odigrali susret sa Miami Heatom, a gosti su na kraju bili uspješniji i slavili pobjedu rezultatom 91:88.

Wizardsi su odigrali zaista loše prvo poluvrijeme u kojem su postigli samo 29 poena, pa je Miami već na pauzi imao značaju prednost od 21 poena.

Domaći su se u nastvaku pokušali doći do preokreta, a to im je zamalo pošlo za rukom, jer su se u finišu potpuno rezultatski vratili u susret.

Trojkama Walla i Beala i slobodnim bacanjima Portera su Wizzardsi u posljednjoj minuti smanjili deficit na samo jedan poen. Ipak, košarkaši Miamija sa u finišu bili sigurni sa linije za slobodna bacanja, dok je Beal dvije sekunde prije kraja promašio šut za izjednačenje, pa su gosti slavili pobjedu.

Najefikasniji u ekipi Miamija je bio Hassan Whiteside koji je ubacio 22 poena i dodao 16 skokova, dok je James Johnson dodao 20 poena.

U ekipi Wizardsa je briljirao Bradley Beal koji je upisao 26 poena, 10 skokova i četiri asistencije.

Indiana Pacersi su u Indianapolisu dočekali ekipu Detroit Pistonsa i upisali pobjedu rezultatom 107:100.

Domaći su međutim nešto lošije otvorili susret, pa je Detroit prvu četvrtinu završio u svoju korist rezultatom 32:23.

Indiana se ni u drugoj četvrtini nije probudila, a prednost Detroita je ubrzo narasla na 15 poena razlike. Slična slika se gledala i u trećem dijelu. Detroit igra puno bolje, a polovinom treće četvrtine stiže i do plus 22. 

Indiana je imala dvocifren zaostatak i početkom četvrte četvrtine, ali onda Pacersi kreću u furioznu seriju. Polovinom zadnje perioda stižu do preokreta, a sjajnom igrom u finišu i do sigurne pobjede.

Indianu je do pobjede vodio Victor Oladipo sa 21 poenom i 15 skokova. Odličnu partiju je pružio i Young koji je ubacio 18 poena, Collison je dodao 16, dok je Bojan Bogdanović upisao 15 poena.

U ekipi Pistonsa su najefikasniji bili Avery Bradley i Reggie Jackson koji su upisali po 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi