Sjajni Cousins vodio Pelicanse do pobjede

Wizardsi lagano protiv Atlante

Sjajni Cousins vodio Pelicanse do pobjede

E. Ganibegović

U prvoj utakmici večerašnjeg programa NBA liga New Orleans Pelicansi su u zanimljivom meču savladali LA Clipperse rezultatom 103:111.

Početak meča je pripao domaćinima koji su nakon prvih 12 minuta imali prednost od pet poena razlike, 31:26. U drugoj dionici su Davis i društvo održavali svoje vodstvo, pa se tako na odmor otišlo rezultatom, 63:58, u korist Pelicansa.

Uvodne minute treće četvrtine su pripale gostima, koji su u jednom momentu imali prednost od pola koša, 63:64, ali to nije mnogo trajalo. Pelicansi su nametnuli svoj ritam igre i tako se brzo vratili u vodstvo, te su prije posljednje dionice imali prednost od šest poena.

U posljednjoj dionici Pelicansi stižu do 10 poena razlike, međutim Clippersi uspjevaju pred kraj meča da smanje zaostatak na četiri poena, pa je izgledalo kad da mogu da se vrate u meč. Ali od toga nije bilo ništa pa su domaćini stigli do pobjede. 

Najbolji pojedinac kod Pelicansa je bio DeMarcus Cousins sa 35 poena, dok je to kod Clippersa bio Blake Griffin sa 26. 

Washington Wizardsi su na drugoj utakmici večerašnjeg programa NBA lige savladali Atlantu Hawkse sa 113:94. Bradley Beal je vodio Wizardse do pobjede sa 19 poena, dok je na drugoj strani Taurean Prince brojao do 19.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi