Double-double Nurkića nije bio dovoljan Portlandu, sjajno zakucavanje "Bosnian Beasta"

Dobra partija Nurkića, ali Miami slavi

Double-double Nurkića nije bio dovoljan Portlandu, sjajno zakucavanje "Bosnian Beasta"

E. Ganibegović

Portland Trail Blazersi večeras su poraženi na gostovanju kod Miami Heata rezultatom 104:92.

Gosti su bolje otvorili meč i na prvu pauzu odlaze pri vodstvu 23:26. Ipak, Miami u drugoj dionici okreće i na poluvrijeme odlazi s prednošću 58:56.

Nije se Portland predavao pa je nakon treće dionice u FTX Areni bilo 78:80 za Blazerse, no Miami je četvrti period riješio u svoju korist rezultatom 26:12 i na kraju odnio pobjedu.

Najefikasniji na meču bio je Simons iz Portlanda s 27 poena, tri skoka i sedam asistencija, dok je najviše poena u pobjedničkoj ekipi ubacio Marin - 26, uz osam skokova i dvije asistencije.

Jusuf Nurkić je napravio double-double učinak od 18 poena, 14 skokova i dvije asistencije, a double-double imao je i njegov saigrač Covington (11 poena, 12 skokova), te Miamijev Adebayo s 20 poena, 11 skokova i četiri asistencije.

Do sada je završeno još nekoliko susreta. Philadeplhia 76ersi bili su bolji od Orlanda 123:110, Brooklyn je slavio kod Wizardsa s tijesnih 118:119, Charlotte kod Bostona 102:111, a Atlanta Hawksi bili su bolji od Minnestoe sa 134:122.

NBA:

Miami Heat - Portland Trail Blazers 104:92

Promo

Top Komentari

Malmi_Suomi
Hajde ova naša raja koja je u USA pa prati NBA ali evo ja, neman gdje da pratim a nemam ni vremena , ali i pored toga nađem 1 min. da napišem. Bravo Jusufe SINE BOSANSKI ⚜❤
8 4
Aconcagua
Vratio se CJ, uzeo svojih 20 šuteva i dobiješ ovo...
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi