Miami se zamalo vratio iz mrtvih, ali Toronto na kraju slavio pobjedu

NBA liga

Miami se zamalo vratio iz mrtvih, ali Toronto na kraju slavio pobjedu

Košarkaši Toronto Raptorsa slavili su pobjedu protiv Miami Heata na domaćem parketu sa 115:112 prije svega zahvaljujući činjenici da su odigrali sjajnu treću četvrtinu. 

Domaći su nešto bolje otvorili susret i nakon prve dionice imali su prednost od četiri poena (28:24). Miami je sredinom druge četvrtine okrenuo stvari u svoju korsit i brzo je došao do osam poena prednosti, ali ipak domaći na omdor odlaze sa prednošću od 57:55.

Treći period je vjerovatno bio presudan na ovoj utakmicu jer je ekipa Toronta tih 12 minuta odigrala zaista sjajno. Domaći košarkaši su iz minuta u minut povećavali prednost do konačnih 98:81 na kraju trećeg perioda.

Ipak, tu nije bio kraj uzbuđenjima na ovom susretu jer se košarkaši Miamija nisu predavali i pred sami kraj meča su došli na samo minus dva, ali snage za potpuni preokret ipak nisu imali pa su domaći odnijeli pobjedu.

Domaće je do trijumfa vodio sjajni DeMar DeRozan sa 27 poena, a Kyle Lowry je dodao pet poena manje uz osam asistencija. Kod Miamija ponovo je sjajan bio Slovenac Goran Dragić sa 28 poena, a iza njega najefikasniji je bio James Johnson sa 16 koševa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi