Wadeov povratak "kući" ispraćen ovacijama
Foto: Screenshot

Vratio se heroj Miami Heata

Wadeov povratak "kući" ispraćen ovacijama

American Airlines Arena u Miamiju je sinoć bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a domaća publika je heroju Heata Dwyaneu Wadeu priredila veličanstven doček.

Ekipa Miami Heata je nakon odlične igre u drugom poluvremenu savladala Milwaukee Buckse rezultatom 91:85, a u rosteru domaće ekipe je ponovo bio i Dwyane Wade koji je prije nekoliko dana trejdovan iz Clevelanda.

Iskusni Wade je u igru ušao polovinom prve dionice, a njegov ulazak u igru je ispraćen ovacijama i aplauzima publike, baš kao i njegovi prvi koševi u novom-starom dresu.

Wade, ipak, nije pružio jednu od svojih boljih partija, pa je upisao svega tri poena, kojima je dodao dva skokva i dvije asistencije.

Podsjetimo, Wade je draftovan od strane Miami Heata 2003. godine, a sa ovom ekipom je došao do tri naslova NBA prvaka. American Airlines Centar je napustio 2016. godine kada je obukao dres Chicago Bullsa, ekipe iz rodnog grada, da bi proteklog ljeta udružio snage sa LeBronom u Cavsima. Ipak, njegova epizoda u Clevelandu nije dugo trajala, pa se sada vratio "kući".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi