Miami slavio u Gardenu i poveo sa 2:1 u finalu Istične konferencije protiv Bostona

Još jedan odličan meč

Miami slavio u Gardenu i poveo sa 2:1 u finalu Istične konferencije protiv Bostona

E. Čaušević

Košarkaši Miami Heata sinoć su u gostima pobijedili Boston Celticse i poveli su sa 2:1 u finalnoj seriji Istočne konferencije.

Miami je uspio napraviti break i slaviti u TD Garden rezultatom 109:103, te je Heat sada poveo sa 2:1 u seriji protiv Bostona.

Gosti su fantastično otvorili utakmicu i u prvoj dionici su stekli prednost koju Boston do kraja meča nije uspio stići. Miami je nakon prve četvrtfine vodio sa 39:18 i uspio je održati prednost.

Boston je do kraja utakmice imao priliku da sve preokrene jer su domaći košarkaši skoro došli do poravnanja, ali na kraju nisu imali snage za potpuni preokret.

Miami je slavio sa 109:103 i došao do druge pobjede protiv Bostona u finalu Istočne konferencije.

Goste je do pobjede vodio Adebayo sa 31 poenom, deset skokova i šest asistencija, dok je Tucker dodao 17 poena i sedam skokova.

U ekipi Bostona daleko najbolji bio je Brown sa čak 40 poena i još je uspio da upiše devet skokova i jednu asistenciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi