"Ponudio mi je novac pred bakom, a ona je zatim otišla po sačmaricu"
Foto - Screenshot

Kevin Garnett otkrio zanimljivu priču

"Ponudio mi je novac pred bakom, a ona je zatim otišla po sačmaricu"

M. Šljivak

Legendarni NBA igrač Kevin Garnett došao je u najjaču ligu svijeta direktno iz srednje škole.

Čuveni košarkaš je 1995. godine izabran kao peti pik drafta od strane Minnesota Timberwolvesa i definitivno je jedan od najvećih krilnih centara svih vremena.

KG je te 1995. godine odbio ponude brojnih koledža. Nudili su mu sve i svašta da odabere koledž, ali on se potom odlučio za NBA ligu i nije pogriješio.

Otkrio je Garnett šta su mu sve menadžeri koledža obećavali.

"Ponudili su mi dosta keša te životne prilike za majku i porodicu. Nudili su upoznavanje s najmoćnijim ljudima svijeta u tom trentku, šta god to značilo", otkriva Garnett i nastavlja priču:

"Stanovao sam kod bake jer su ljudi koji su dolazili bili izuzetno naporni. Moja mama je smatrala da je bolje da živim na drugoj adresi", istakao je KG.

Zatim je ispričao kako je njegova baka pištoljem rješavala određene situacije.

"U to doba život je bio izuzetno brz, a jedan menadžer je došao da me vidi. Ponudio mi je novac pred bakom. Ona je potom otišla po sačmaricu i jasno mi je rekla: 'Uvijek naglasi ljudima da te ne mogu kupiti. Ako te jednom uspiju kupiti, uvijek ćete moći kupiti'. Toga se uvijek držim", rekao je Garnett.

Garnett je karijeru završio 2016. godine u Minnesoti, a pored ovog kluba igrao je još za Celticse i Netse.

On je 2008. godine osvojio naslov prvaka NBA lige, četiri godine ranije bo je MVP lige, a 15 puta je bio All Star igrač.

Top Komentari

Goran86
Cuj bake
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi