U nedjelju derbi Lige 12 između Slobode i Sparsa

Mićanović: Dobro smo skautirali protivnika

J. Duvnjaković

Derbi trećeg kola košarkaške Lige 12 BiH igra se u Tuzli gdje će Sloboda na svom parketu dočekati ekipu KK Spars.

Trener Slobode Vladimir Mićanović na press konferenciji pred ovaj derbi kazao je da će ovo biti pravi praznik košarke jer se sastaju ekipe koje u dosadašnjem dijelu sezone ne znaju za poraz.

„Očekujemo dobru utakmicu i pozivam navijače da podrže momke jer su oni to zaslužili igrama u prva dva kola. Imamo još četiri treninga do utakmice, skautirali smo protivnika i dobro ćemo se spremiti za derbi. Tim ću odrediti nakon posljednjeg treninga“, rekao je Mićanović.

Predsjednik OKK Sloboda Aid Berbić izjavio je da su obje ekipe do prije dvije godine igrale u nižem rangu, a sada se bore za vrh u Ligi 12.

„To najbolje oslikava kontinuitet i kvalitet rada oba kluba. Obje ekipe su u prva dva kola pokazale da će biti glavni favoriti za prvo mjesto ove sezone. U našoj ekipi je dobra atmosfera i svi su spremni za meč. Pozivam navijače da napune Mejdan i da uživaju u košarci“, dodao je Berbić.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Centar domaće ekipe Mirza Hrnčić izjavio je da Sparsi imaju dobru ekipu sa iskusnim igračima, te je obećao navijačima da će dati sve od sebe u ovoj utakmici i pokušati iskoristiti prednost domaćeg terena da slave u derbiju.

Derbi utakmica između OKK Sloboda i OKK Spars igra se u nedjelju u velikoj dvorani Mejdan od 19:30 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.