Michael Cobbins novo pojačanje Splita

Novi Amerikanac u ABA 2 ligašu iz Splita

Michael Cobbins novo pojačanje Splita

Michael Cobbins novo je pojačanje KK Split. Cobbins je diplomirao na Oklahoma Stateu 2015. godine a na draftu na koji se prijavio te godine nije bio izabran od strane niti jednog NBA kluba već je zaigrao u G-league timu Oklahoma City Blue.

Ovaj snažni krilni centar zatim odlazi u grčki Pathras, a poslije toga seli u njemački Wurzburg, ali ni u jednom od ova dva kluba nije se zadržao predugo pa se vratio u Oklahoma City Blue.

Zadnju sezonu proveo je u Capital Cityju, također D-league klubu, a ovog robusnog Amerikanca će možda sutra na djelu vidjeti i mostarska publika gdje će Splićani nastupiti na Memorijalnom turniru "Marijofil Džidić".

Ovaj turnir se redovno odigrava u spomen na jednog od osnivača mostarskog kluba. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi