Nekad majstor s loptom danas je kralj izgovorenih gluposti: Ono što govori o Jordanu vrijeđa svijet
Foto - EPA

Jason Williams se bruka

Nekad majstor s loptom danas je kralj izgovorenih gluposti: Ono što govori o Jordanu vrijeđa svijet

M. Šljivak

Čuveni NBA playmaker Jason Williams nekada je bio istinski majstor s loptom.


Njegove lopte imale su oči i asistencije koje je dijelio ostavljale su bez daha, no nakon završetka igračke karijere 'Bijela čokolada' pažnju privlači bizarnim izjavama.

Posebna meta mu je Michael Jordan. Nedavno je imao zaista bizarnu izjavu.

"Michael bi sigurno bio All Star igrač, ali ne bi dominirao. Ne želim da me shvatite pogrešno, odbrana se promijenila. Danas bi u određenim trenucima imao po trojicu igrača na sebi, dok se u njegovom vremenu više igralo jedan na jedan", rekao je Williams i dodao je:

"Michael bi bio veliki košarkaš, ali ni blizu kakav je bio u svoje vrijeme", smatra Williams.

Nije se Williams zaustavio na ovim riječima. Sada tvrdi da MJ imao ozbiljan problem da postiže poene u savremnoj NBA.

Oglasi

"Lakše mu je bilo da pogađa preko Garyja Paytona nego što bi mu danas bilo preko Jruea Holidaya koji iza sebe ima Giannisa i Brooka Lopeza. Danas ne bi lagano davao poene kao što je to činio u svom vremenu", rekao je Williams.

Na ove riječi reagovao je novinar Chris Broussard. Poručio je Williamsu da prestane pričati gluposti.

"Prestani! Jesi li ti uopšte gledao košarku u 80-im i 90-im? Jesi li svjestan da je Michael Jordan na putu prema obruču imao Shaqa, Alonza Mourninga, Mutomba, Ewinga, Robinsona, Marka Eatona... Je li me za*ebavaš?", poručio je Broussard.

NBA fanovi zbog ove izjave ismijavaju Williamsa. Smatraju da bi trebao da šuti i da više ništa ne govori o košarci.

Jason Williams je u NBA ligi bio prepoznatljiv po atraktivnom stilu igre. Nosio je nadimak 'Bijela čokolada' i imao je zaista čudesne poteze na parketu.

Tokom NBA karijere igrao je za Sacramento, Memphis, Miami i Orlando. S Miami Heatom je 2006. godine osvojio naslov NBA prvaka.

Karijeru je Williams završio s prosjekom od 10.5 poena i šest asistencija po meču.

Top Komentari

SarajFK
Pa covjek nista pogresno nije rekao
2 7
King_Kenny
...s obzirom na odbrane kojih danas nema Jordan bi iz igre ubacivao 30 poena po mecu,a ostalih 20 bi bila slobodna bacanja za svaki kontakt kad bi ga neko pokusao zaustaviti...znaci 50 komada lagano bez problema...
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije