Michael Jordan je bio na ivici smrti: Historija bi bila potpuno drugačija da se desila tragedija
Foto - EPA

Umalo se utopio

Michael Jordan je bio na ivici smrti: Historija bi bila potpuno drugačija da se desila tragedija

M. Šljivak

Michael Jordan smatra se najboljim košarkašem svih vremena.

Jordan je na parketima NBA lige činio čuda, a vrlo se lako moglo dogoditi da se on uopšte ne pojavi na parketima.

On je još davne 1992. godine u intervjuu za Playboy otkrio kako je kao dječak bio na ivici smrti.

"Imao sam sedam ili osam godina. Otišao sam s prijateljem na plivanje i naišao je ogromni talas i on se počeo utapati. Zgrabio je mene tako jako i povukao me sa sobom. Skoro sam mu slomio ruku pokušavajući da se otmem iz stiska", otkrio je Jordan još davne 1992. godine.

"On se utopio, a ja od tog trenutka više nikad nisam ušao u vodu. Ne idem ni blizu vode, ne plivam i ne prolazim vodi. Na brodove uopšte ne idem ako nemam pojas za spasavanje, a na male brodove uopšte ne idem. Svi imaju fobiju, moja je voda", otkrio je tada Jordan.

Srećom Michael je ostao živ i svijetu je u narednim desetljećima priredio čaroliju. Bez njega bi historija košarke bila potpuno drugačija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti