Posebne 'Jordanke' će dostići nestvarnu cifru na aukciji

Više od pola miliona dolara

Posebne 'Jordanke' će dostići nestvarnu cifru na aukciji

M. Šljivak

Michael Jordan je u svojoj drugoj NBA sezoni doživio lom lijevog stopala koji mu je ugrozio karijeru.

MJ je u sezoni 1985/1986 doživio ovu tešku povredu, a kako bi mi olakšali povratak, kompanija Nike mu je kreirala posebne 'Jordanke' pod nazivom AJ1s.

S njima je Michael imao dodatnu sigurnost stopala, a ove tenisice su ostale unikatne i nikad nisu puštene u prodaju. 34 godine kasnije one su završile na aukciji.

Jordan je tenisice nosio na utakmici 29. marta 1986. godine protiv New York Knicka. MJ je zabio 24 poena za 23 minute, a nakon utakmice tenisice je poklonio mladom navijaču i potpisao se na njih.

Više od tri decenije kasnije taj navijač ih prodaje. Smatra da je pravo vrijeme za prodaju, a očekuje se da će tenisice dostići cijenu od pola miliona dolara.

Interesantno je svakako da je desna tenisica malo veća od lijeve. Ona je broj 47,5, dok je lijeva broj 47. Također, identičan par tenisica AJ1S, također s potpisom njegovog letećeg visočanstva, nedavno je u New Yorku prodat za rekordnih 560.000 dolara.

Aukcija za tenisice bit će održana od 22. do 31. jula.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi