Mike Dunleavy utakmicom karijere odveo Bullse do pobjede

Chicago uspio smanjiti seriju protiv Washingtona

Mike Dunleavy utakmicom karijere odveo Bullse do pobjede

Košarkaši Chicaga slavili su u trećoj utakmici NBA doigravanja protiv Washingtona u gostima sa 100:97, te su tako smanjili seriju na 2-1 i ostali u utrci za polufinale. 

Chicago je izgubio prve dvije utakmice pred domaćim navijačima, pa je treća utakmica u Washingtonu bila nezgodna prilika da se vade i zadže kakve takve šanse da dobiju ovu seriju. Bullsi bez povrijeđenog Derricka Rosea, svog najboljeg igrača i nisu imali neke velike šanse.

Međutim, trener Tim Thibodeau našao je rješenje za Wizardse u veteranu Mikeu Dunleavyju. 33-godišnji šuter Bullsa igrao je tek 12. utakmicu doigravanja u karijeri, a njegov prethodni rekord karijere bio je 17 ubačenih poena. 

Dunleavy je sinoć ubacio čak 35 poena uz nvjerovatnih osam trica iz deset pokušaja, Jimmy Butler je pogodio tricu 24 sekunde prije kraja za potvrdu pobjede Bullsa 100:97 i smanjenje serije na 2-1. Chicago će novu priliku za poravnanje serije imati u četvrtoj utakmici ponovo u Washingtonu.

Glavne zvijezde Washingtona odigrale su dobru utakmicu, ali i to je bilo nedovoljno protiv fantastičnog Dunleavyja. John Wall i Bradley Beal su ubacili po 23 poena, Trevor Ariza je dodao 16 poena i 11 skokova, a Marcin Gortat 13 poena i 11 skokova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.