Mike James i CSKA slomili otpor Crvene Zvezde

Nova pobjeda prvaka Europe

Mike James i CSKA slomili otpor Crvene Zvezde

Moskovski CSKA slavio je večeras u Beogradu protiv Crvene Zvezde u utakmici 25. kola Eurolige rezultatom 86:81.

Da nije bilo rupe u igri Beograđana koja se otvorila u trećoj četvrtini možda bi sada pisali o pobjedi Crvene Zvezde ali put Moskve se s košarkašima CSKA vraćaju i vrijedni bodovi. 

Mike James bio je presudni faktor ove pobjede Moskovljana. Iako je loše šutirao iz igre Amerikanac je zabio 14 slobodnih bacanja iz 18 pokušaja i na kraju se zaustavio na 29 poena. Prijetio je domaći tim, igrao dobro, ali nije bilo dovoljno da se preokrene i slavi protiv europskog prvaka. Uz Jamesa je sjajan bio i Daniel Hackett koji je zabio 19 poena za svoj tim a Hilliard je dodao 12, te je ovaj trojac dakle zabio 60 od 86 poena CSKA. 

Billy Baron postigao je 15 koševa za domaći tim, dok je Kevin Punter dodao 12. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi