Odlazi čuveni trener, karte za posljednji meč su dosegle nestvarne cijene
Foto - EPA

Mike Krzyzewski vodi posljednji domaći meč

Odlazi čuveni trener, karte za posljednji meč su dosegle nestvarne cijene

M. Šljivak

Jedan od najpoznatijih košarkaških trenera svijeta, 75-godišnji Mike Krzyzewski, danas će odraditi svoj posljednji meč u dvorani Duke univerziteta.

Legendarni 'Coach K' po posljednji put će voditi čuveni univerzitet Duke pred svojim navijačima i to protiv najvećeg rivala Sjeverne Karoline, a karte za ovaj meč dosegle su nestvarne cifre.

Svi žele prisustvovati posljednjem meču čuvenog trenera. Cijena karata je zaista ogromna i nadmašuju one koje su nedavno bile u prodaji za Super Bowl.

Prosječna cijena karte je 6051 dolar, odnosno 54 dolara je skuplja od karte za Super Bowl kojeg su nedavno odigrali LA Ramsi i Cincinnati Bengalsi.

"Trenutna prosječna cijena karte za zadnju utakmicu na Dukeu 'Coacha K' je 6051 dolar", rekao je Darren Rovell s Action Networka.

Mike Krzyzewski je apsolutna legenda Duke univerziteta. Vodi ga od 1980. godine i odveo ih je do pet titula NCAA prvaka.

Tokom karijere odbijao je brojne ponude iz NBA lige. Postao je apsolutna NCAA legenda i nije nikakvo čudo što svi žele prisustvovati njegovom posljednjem meču na domaćem terenu.

Pored ovog slavnog univerziteta Coach K vodio je i selekciju Sjedinjenih Američkih Država s kojom je osvojio apsolutno sve.

Top Komentari

stranputica
Naklon do parketa, vrhunski trener, veliki gospodin!
3 0
Melo15
Legenda!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi