Kako se Nike pobrinuo da patike Ziona Williamsona neće ponovo "eksplodirati"?
Foto: goduke.com

Poslani najbolji stručnjaci

Kako se Nike pobrinuo da patike Ziona Williamsona neće ponovo "eksplodirati"?

Prošlo je skoro mjesec dana od bizarne povrede vjerovatno budućeg prvog picka NBA Drafta Ziona Williamsona.

Košarkašu koledža Duke je na samom startu meča sa Sjevernom Karolinom pukla patika, pa mu je stopalo proklizalo zbog čega je dobio povredu koljena.

Morao je zbog toga Williamson na pauzu, a ugled proizvođača sportske opreme Nike-a je ozbiljno poljuljan.

Čak je i vrijednost dionica Nike-a, nakratko, pala nakon slučaja sa Williamsonovom patikom, ali sada se ova kompanija pobrinula da se "eksplozija" obuće više ne desi - barem ne košarkašu Dukea.

Zion Williamson se oporavio od povrede, a u noći sa petka na subotu je na parket istrčao u drugačijem modelu Nike-ovih patika. Nije riječ bila o PG 2.5 Nikeovim patikama, već o modelu Kyrie 4.

Također, Nike je poslao svoje najbolje stručnjake direktno "na vrata" Ziona Williamsona kako bi patike bile napravljene po njegovim mjerama. Tako su se u Nike-u potrudili da se incidenti poput onog od prije mjesec dana više ne dešavaju.

Williamsonove nove patike su izdržale, a on je sa 29 poena vodio svoj Duke do pobjede nad Syracuseom od 84:72.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi