Milanezi vratili break protiv Brescie
Foto: Olimpiamilano.com

Goudelock vodio Milano do trijumfa

Milanezi vratili break protiv Brescie

Košarkaši Armani Jeans Milana uspjeli su vratiti break protiv Brescie i u polufinalnoj seriji koja se igra na tri pobjede doći do možda ključne prednosti. 

Pobijedili su večeras Milanezi na vrelom terenu protiv neugodne i uporne Brescie rezultatom 80:74 te pritisak prebacili na domaćina koji će i idući susret igrati pred svojom publikom.

Obje ekipe imale su po tri raspoložena košarkaša. Na kraju je trojac iz grada mode (Goudelock 20, Micov 16, Kuzminskas 14) nadigrao Brescin (Landry 19, Cotton 17, Vitalli 18) te iskopao zlata vrijednu pobjedu.

Poveli su gosti sredinom 3/4 i sa 10 razlike i činilo se mirno slaviti, no do kraja tog perioda domaćin se nošen Cottonom i Vitallijem vratio te čak i uspio povesti. Ipak, gosti su pokazali da su za nijansu kvalitetniji i da u ovom trenu imaju širi roster te su ostvarili zlata vrijedan trijumf.
U drugom polufinalu Venezia i Trento su, nakon dvije utakmice u Veneziji na rezultatu 1-1 u seriji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti