Milano bolji od Maccabija

Pobjeda italijanskog tima

Milano bolji od Maccabija

Košarkaši Milana pobijedili su na svom terenu sastav Maccabija iz Tel Aviva.

Utakmica je odigrana u okviru prvog kola Eurolige, a domaćin je na kraju slavio rezulatom 99:97 (25:24, 19:20, 28:21, 27:32).

Prve dvije četvrtine donijele su izjednačenu borbu na obje stranu, a sličnu situaciju imali smo i u drugom poluvremenu. Milano je na 40-ak sekundi do kraja imao šest poena prednosti (98:92) i u tim trenucima izgledalo je da će mirno privesti susret kraju. Gosti se ipak nisu predavali i serijom 5:0 dolaze na 98:97. 

Ekipi iz Tel Aviva jedini izbor tad je bio brz faul. Hickman je iskoristio jedno od dva slobodna bacanja, a nakon toga je Sylvan Landesberg promašio šut za dva poena.

Domaći sastav predvodio je upravo Ricky Hickman sa 22 poena. U redovima gostiju bolji od ostalih bio je Andrew Goudelock sa 27 koševa.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Podsjetimo, CSKA iz Moskve je u prvom susretu dana kao gost nadigrao Galatasaray (109:84), dok je trenutno u toku duel Zvezde i Darussafake.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi