Milano iznenadio u gostima kod Olympiacosa

Evropski prvak nemoćan bez Spanoulisa

Milano iznenadio u gostima kod Olympiacosa

U prvoj utakmici devetog kola grupe E Top 16 faze košarkaške Eurolige Armani Milano je slavio u Pireju protiv Olympiacosa. 

Aktuelni evropski prvak je večeras igrao bez svog najboljeg igrača Vassilisa Spanoulisa, što se osjetilo u igri, a gosti iz Italije su to na najbolji način iskoristili i upisali novu pobjedu. 

Olympiacos je odlično otvorio utakmicu i vrlo brzo je stigao do vodstva od 10:0, pa su gledaoci u dvorani pomislili kako će ovo biti utakmica koja će ličiti na jednosmjernu ulicu. Međutim, nije bilo tako, Milano se vrlo brzo vratio u meč i smanjio prednost domaćina. 

Olympiacos je do kraja prve četvrtine ipak zadržao solidnu prednost od šest poena i otišao na mali odmor sa vodstvom od 29:23. U nastavku meča igrači Armanija igrali su odlično. Prednost domaćina se topila iz minute u minut, a Milano je uspio čak i preokrenuti rezultat u svoju korist i otići na poluvrijeme sa tri poena prednosti (50:47). 

Nastavak meča također je ponudio odličnu i neizvjesnu košarku. Kod domaćina je briljirao Stratos Perperoglou, a kod gostiju Keith Langford. Nakon trećeg perioda igre nije bilo veće prednosti ni za jedan klub, pa je Milano u odlučujućih deset minuta ušao sa dva poena prednosti (65:63). 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Četvrtinu četvrtinu Milano otvara serijom 6:0 i odlazi na osjetniju prednost, ali se ovaj put domaćin uspio vratiti u meč. Utakmica je do samog kraja bila potpuno neizvjesna, a na kraju su prisebniji bili košarkaši Milana i upisali pobjedu 88:86. 

Keith Langford je sa 20 poena i 5 skokova bio prvo ime Armanija, veliku pomoć je imao u Curtisu Jerrellsu (11 poena, 4 skoka) i Danielu Hackettu (9 poena, 4 asistencije). Stratos Perperoglou je sa 22 poena predvodio Olympiacos.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.