Pogodio ženu štitnikom za zube, pa dobio kaznu zbog koje neće ni trepnuti

Bridges će platiti incident

Pogodio ženu štitnikom za zube, pa dobio kaznu zbog koje neće ni trepnuti

E. Ganibegović

Charlotte Hornetsi poraženi su od Atlanta Hawksa 132:103 u finalu play-ina.

U posljednjoj četvrtini vidjeli smo jedan incident kada je igrač Charlottea Miles Bridges nakon dvije uzastopne tehničke greške isključen, a onda je štitnikom za zube pogodio djevojku na tribinama.

Kažnjen je kaznom od 50.000 dolara.

Bridges se ispričao zbog svoje reakcije na press konferenciji nakon utakmice, ali je smatrao neprihvatljivim da bude u kontaktu s tinejdžerom kako bi stvari ispravile.

Kazna od 50.000 dolara najveća je ove sezone u NBA ligi, jednaka je onoj koju je dobio Markieff Morris, nakon prekršaja nad Nikolom Jokićem, koji je izazvao tučnjavu.

Kazna od 40.000 dolara za Jusufa Nurkića, koji je uzeo navijačev mobitel i bacio ga na tribine, te kazna od 35.000 dolara izrečena Maliku Beasleyju zbog udarca Drewa Eubanksa, druge su velike sankcije ove sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti