Miller dobio spor protiv Zvezde

Tužio tim iz Beograda zbog dugovanja

Miller dobio spor protiv Zvezde

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Quinncy Miller izašao je kao pobjednik iz spora pred BAT (Košarkaški arbitražni tribunal), pa je sada klub sa Malog Kalemegdana dužan da bivšem igraču isplati sve plaće i bonuse.

25-godišnji krilni igrač iz SAD je član Crvene Zvezde bio u sezoni 2015/16, a sa crveno-belima je osvojio ABA ligu i srpski šampionat.

Miller je potom tužio Crvenu Zvezdu zbog zaostalih dugovanja i bonusa, koje iznose 91.000 eura.

Miller je tokom perioda u Crvenoj Zvezdi biljležio u prosjeku 14,1 poen po meču, uz 5,7 skokova i 1,5 blokada. Zvezdu je vodio do play-offa Eurolige, gdje je izabran u drugi najbolji tim takmičenja.

Miller je karijeru započeo u Denver Nuggetsima, a poslije boravka u Beogradu, igrao je za Maccabi i Brose Bamberg, dok je sada član Piratas de Cabradillasa iz Portorika.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi