Minnesota i Brooklyn nisu igrali zbog novog ubistva: Policija tvrdi da je pištolj "slučajno opalio"

Ubijen 20-godišnji crnac

Minnesota i Brooklyn nisu igrali zbog novog ubistva: Policija tvrdi da je pištolj "slučajno opalio"

E. Čaušević

U Minneapolisu su jučer počeli novi protesti nakon što je policija ubila Dauntea Wrighta u mjestu Brooklyn Center.

Zanimljivo je da se ovo desilo nedaleko od ubistva Georgea Floyda nakon čega su prošle godine počeli masovni protesti u Sjedinjenim Američkim Državama, ali i širom svijeta.

Američki mediji objavili su da je 20-godišnji crnac ubijen nakon što je "slučajno opalio" pištolj. Naime, policajka je u borbi izvukla pištolj umjesto elektrošokera i ubila je mladog Wrightea naveli su iz policije.

Nakon ubistva ovog 20-godišnjaka počeli su protesti u Minneapolisu zbog čega je odgođena i sinoćnja NBA utakmica između Minnesote Timberwolvesa i Brooklyn Netsa.

Mnogi ne mogu da vjeruju da su iz policije objavili da je to bio nesretan slučaj i da je pištolj "slučajno opalio" i ubio Wrighta. Trenutak kada je policajka upucala nesretnog mladića možete pogledati OVDJE.

Top Komentari

Pajver
Hebo vas više crnac svaki dan u svijetu budu ubijeni i bijelci i žuti i smeđi ali to za vas nije vijest. Samo crnac ovo crnac ono hebali vas oni
11 4
durgutajdin
Zasluzeno lik se opiro
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi