NBA liga je dobila najlošiju franšizu u historiji lige

Užasan učinak

NBA liga je dobila najlošiju franšizu u historiji lige

A. Čaušević

Regularni dio NBA sezone je okončan nakon kojeg će Minnesota Timberwoles nositi neslavni epitet najlošije franšize u historiji. 

Timberwolvesi su na posljednjem mjestu zamijenili Los Angeles Clipperse, Sacramento Kingse i Charlotte Hornetse koji napreduju, dok Wolvesi tonu sve dublje i dublje.

Franšiza iz Minessote je početkom ovog milenija bila daleko konkurentnija nego sada. Predvođena Kevinom Garnettom je 2004. godine igrala i finale Zapande konferencije.

Ali ta sezona koja je okončana omjerom 58:24 nije bila dovoljna da se prestignu brojne greške koje su napravljene u proteklih 30 godina koliko se takmiče u NBA ligi.

Timberwovlesi su imali još samo dvije sezone sa preko 50 pobjeda (2001/02 i 2002/03), a u eri poslije odlaska Garneta samo su uspjeli otići u play-off i to 2018. godine.

Oglasi

Poslije završetka ove sezone na učinku su od 1003 pobjede i 1545 poraza što je najlošiji omjer od svih 30 franšiza s procentom od 39.4 %.

Ekipa iz Zapadne konferencije je s omjerom 18:34 i najlošiji učesnik u play-offu. Ne računajući sezonu 2003/2004 kada su u razigravanju imali omjer 8:8, u ostalim sezonama imaju učinak od 10 pobjeda i 26 pobjeda, to je jednaku procentu od 27.7 % pobjeda.

Jedna od najvećih grešaka napravljena je 1996. godine kada su kao petog pika draftovali odlričnog šutera Raya Allena, ali su ga odmah proslijedili u Charlotte Hornetse za Stephona Marburyja koji je u Minessoti trajao dvije godine.

DeMarcus Cousins, Gordan Hayward, Paul George, Eric Bledsoe i Avery Bradley u samo neki od igrača kojeg su se Wolvesi olako odrekli proteklih godina.

Bilo je to i nekoliko zvučnih imena kao što su Klay Thompson, Kawhi Leonard,Giannis Antetokounmpo i Rudy Gobert. Svi su oni učestvovali ili učestvuju na All-Staru i među najboljim su igračima lige.

Karl Anthony Towns je sa prosjekom od 24.8 poena, 10.6 skokova i 4.5 asistencija ove sezone bio najbolji igrač Wolvesa i mnogi ga vide kao najboljeg igrača ove ekipe još od Garnetta.

Top Komentari

Zoilomas
Towns im je najbolji igrac upstalom moraju mjenjati cijelu ekipu jer su bili uzasni ove godine sem Townsa
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti