Miralem Halilović produžio saradnju za Orleansom

Bh. košarkaš ostaje u francuskom drugoligašu

Miralem Halilović produžio saradnju za Orleansom

Bh. košarkaš Miralem Halilović će i naredne sezone nositi dres francuskog drugoligaša Orealnsa, pošto je danas stavio potpis na novi ugovor sa ovim klubom.

Halilović je sa Orleansom potpisao na još jednu sezonu, nakon što je u ovoj u prosjeku bilježio 13.4 poena, 6.7 skokova i 2.8 asistencija po utakmici.

Ovaj povremeni bh. reprezentativac je u Orelans stigao prošlog ljeta iz Šibenika, te je pružao dobre partije u sezoni u kojoj njegova ekipa ipak nije uspjela izboriti plasman u prvi rang takmičenja u francuskoj, LNB.

Podsjetimo, ovaj 26-godišnji krilni centar je karijeru počeo u Slobodi, a osim Orleansa i Šibenika bio je član i Zagreba, Krke i litvanskog Dzukija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi