Mravi pregaženi, prva pobjeda za Vardu

3. kolo Eurolige

Mravi pregaženi, prva pobjeda za Vardu

U preostale tri utakmice današnjeg programa 3. kola košarkaške Eurolige nije bilo iznenađenja. Igrači CSKA su protutnjali Zagrebom (47:89), Siena je pokazala slabost turskih klubova ove sezone protiv Galatasaraya (103:77), dok je Varda sa Olimpijom nanio novi poraz Prokomu (70:62).

Nakon -46 protiv Cedevite u ABA ligi, Zagreb je doživio još jednu blamažu i to protiv CSKA, koji ih je zaledio na -42. U ovom trenutku, sigurni smo u to, košarkaši iz Moskve jači intenzitet napora imaju tokom svojih treninga, negoli što su imali na večerašnjoj utakmici.

CSKA je naravno bio favorit, ali ipak, što je previše previše je. U zadnje dvije utakmice Zagrebaši su izgubili sa ukupno 88 poena razlike. Od 8 utakmica na početku ove sezone u ABA i u Euroligi, Mravi su pobijedili u samo jednoj. Kriza? Da, i to ogromnih razmjera.

Prosto je nevjerovatan podatak da su u skoku aktuelni prvaci Hrvatske bili bolji od Rusa. Ali, kad vam uspješnost šuta za dva iznosi 29,7 posto (14/47), onda su vam beskorisni i skokovi do plafona dvorane.

Krstić i Kirilenko su bili najbolji u redovima gostujućeg sastava. Srbijanski reprezentativac je postigao 15 poena, dok je najbolji igrač Eurolige za prošli mjesec dodao 14. Najbolji asistent Teodosić je upisao 5 poena i 6 asistencija.

Nakon 7 utakmica prve minute u Zagrebu je dobio naš mladi i povremeni A - reprezentativac Miralem Halilović. Za 7:33 minute uspio se upisati u listu strijelaca sa 2 poena. Najprecizniji su bili Simon sa 15 i Kasun sa 14 poena, ali i 9 skokova.

Montepaschi je došao i do treće pobjede u nizu i to protiv Galatasaraya u utakmici u kojoj su igrači iz Turske lako mogli završiti kao kolege iz Hrvatske. Italijani su propisno izrešetali koš gostiju i već u prvom periodu igre postigli 30 poena (30:16). 

Za većini od 107 poena koliko je Siena postigla večeras pobrinuli su se Kaukenas sa 24 i Bo McCalebb sa 19 koševa. Andrić 12 i Arslan 11 poena u sastavu Galate nisu mogli puno toga promijeniti. Montepaschi se tako pridružio Caji Laboral i CSKA, ekipama koje nemaju poraza u ovoj grupnoj fazi takmičenja.

Olimpija je došla do prve pobjede u Euroligi i to protiv bivšeg kluba Ratka Varde, Prokoma. Green je bio izuzetno raspoložen sa 23 poena, dok je Varda upisao 7 poena. Interesantno je to da naš reprezentativac već u trećoj utakmici u nizu postiže 7 poena.

U sastavu poraženog Prokoma Gee 13 i Lafayette 12 poena.

3. kolo Eoroliga:

Grupa A: Caja Laboral - Olympiakos 81:79 (Teletović 20 poena)
Grupa B: Zagreb - CSKA 47:89 (Halilović 2 poena)
Grupa D: Montepaschi Siena - Galatasaray 103-77, Olimpija - Prokom 70:62 (Varda 7 poena)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.