Miroslav Raduljica brutalnom partijom razbio Tianjin Taylora Rochestiea
Raduljica je susret završio sa 48 poena i 15 skokova

Sjajan nastup reprezentativca Srbije

Miroslav Raduljica brutalnom partijom razbio Tianjin Taylora Rochestiea

Emir Dindić

Miroslav Raduljica nastavlja da pruža maestralne partije u Kini. Prije par dana ubacio je 41 poen i 13 skokova, da bi današnji duel protiv Tianjina bio još brutalniji.

Njegov Jiangsu Dragonsi nakon produžetka slavili su sa 109:103, a Raduljica je susret završio sa pomalo nevjerovatnih 48 poena i 15 skokova. U protivničkom timu najbolji je bio bivši košarkaš Crvene Zvezde Taylor Rochestie sa 38 poena.

Strašne role u ovom kolu prvenstva Kine imali su nekadašnji euroligaški košarkaši. Darius Adams ubacio je također 48 poena uz 10 skokova za pobjedu njegovog Xinjianga nad Shandongom. Maciej Lampe postigao je 40 poena uz 20 skokova pobjedi njegovog Jilina nad Sichuanom.

Sigurno je da i iduće kolo će donijeti zaista nevjerovatne rezultate, te još impresivnije individualne učinke, a ljubiteljima košarke ostaje samo da čekaju i uživaju u vijestima iz daleke Kine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi