Mirza Begić u Zalgirisu

Euroliga

Mirza Begić u Zalgirisu

Mirza Begić je napustio redove ljubljanske Olimpije i potpisao ugovor s najvećim litvanskim klubom Zalgirisom iz Kaunasa. Begić je već drugi igrač u posljednja dva dana koji je napustio redove Olimpije. Prije njega to je učinio Damjan Rudež, koji se priključio Cedeviti.

24-godišnji centar slovenačke reprezentacije je imao dugogodišnji ugovor s ljubljanskim klubom, ali se odlučio na odlazak. Razloge njegovog ranijeg odlaska još niko ne zna. Njegov odlazak predstavlja veliko iznenađenje, prije svega što se odlučio na odlazak u klub koji nije baš finansijski jak, dok je u Olimpiji imao izuzetno plaćen ugovor. 

U dresu Olimpije prošle sezone u Euroligi Begić je imao odličan prosjek od 11 poena, 6 skokova i 1,7 blokada, dok je u NLB ligi imao prosjek 8,9 poena, 4,6 skokova i 2,2 blokade.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti