Mirza bez poena, Netsi savladali Hawkse

Netsi smanjili

Mirza bez poena, Netsi savladali Hawkse

Midhat Šljivak

Košarkaši Brooklyn Netsa savladali su večeras u Barlclays Centru Atlanta Hawkse 91:83, te su smanjili zaostatak u seriji na 2:1.

Odlično otvaranje meča imali su Netsi. Dominirali su tijekom prve dionice, nakon koje su imali velikih 15 poena prednosti, 31:16.

Međutim, dopustili su Hawksima da se vrate u meč. Odigrao je tim iz Atlante odličnu završnicu prvog poluvremena, pa su na odmor otišli sa svega sedam poena minusa, 47:40.

Atlanta se potpuno vratila u meč u trećoj dionici. Odigrali su odlično ovaj dio igre, te su uspjeli u samoj završnici da povedu s četiri razlike (62:58). Međutim, Netsi u finišu prave seriju od 9:0, te su u posljednju dionicu ušli sa pet poena prednosti, 67:62.

Serija domaćeg tima nastavila se i u posljednjoj dionici. Hawksi nisu imali rješenje u napadu, pa su Netsi ukupnom serijom od 18:0 prelomili meč. Do kraja su Netsi sačuvali prednost, te su smanjili seriju na 2:1.

Brook Lopez je predvodio Netse sa 22 poena i 13 skokova. Naš Mirza Teletović je za četiri minute na parketu promašio tri šuta, te je ostao bez poena. Kod Hawksa je Carroll ubacio 22 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti