Mirza promašio okean, Phoenix izgubio u Dallasu

Loša noć našeg košarkaša

Mirza promašio okean, Phoenix izgubio u Dallasu

Krilni centar Phoenix Sunsa i reprezentacije BiH Mirza Teletović imao je veoma lošu noću u porazu njegovog tima od Dallas Mavericksa rezultatom 103:94.

Mirza je nekada istim ovim Maveriksima ubaciovao 34 poena u jednom meču, a sinoć se nije uspio ni upisati na semafor. Teletović je za nešto više od 15 minuta na parketu imao 0 od 5 iz igre, a 0 od 3 za tri poena.

Prvo poluvrijeme ove utakmice proteklo je u izjednačenoj košarci, da bi ključnu prednost domaći napravili u trećoj dionici koju su dobili sa 16 razlike (31:15). Pokušali su gosti iz Phoenixa da se vrate u meč, ali uprkos sjajnoj posljednjoj dionici, ipak nisu imali dovoljno snage za to.

Domaće je do pobjede vodio Deron Williams sa 18 poena, dok su Felton i Parsons dodali po 17. S druge strane, Bledsoe je bio najefikasniji na meču sa 23 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti