Mirzi Begiću smanjena kazna

DK Eurolige odlučila

Mirzi Begiću smanjena kazna

Disciplinska komisija Eurolige odlučila je uvažiti žalbu Olympiacosa i smanjiti kaznu reprezentativnom centru Slovenije Mirzi Begiću.

Bh. košarkaš koji nastupa za Sloveniju i aktuelnog osvajča Eurolige prvobitno je kažnjen sa četiri utakmice neigranja i 15.000 eura novčano zbog zbog incidenta na utakmici protiv Galatasaraya kada je u tuči učestvovalo nekoliko igrača oba tima. 

Kazna je Begiću smanjena sa četiri na tri utakmice zabrane igranja, te sa 15.000 na 10.001 euro. S druge strane kazna za krilnog centra Olympiacosa Giorgisa Printezisa je ostala ista i njemu slijedi ista kazna kao i Begiću. 

Klub je prvobitno također trebao platiti kaznu u iznosu od 15.000 eura, ali će za kaznu ipak odigrati samo jednu utakmicu na domaćem parketu pred praznom dvoranom, i to protiv talijanskog Montepaschija iz Sijene. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.